Trajecten

JM Werkt biedt verschillende trajecten aan en verzorgt ook jobcoaching voor kandidaten die reeds een betaalde baan hebben of door JM Werkt aan werk zijn geholpen. Wij werken voornamelijk in opdracht van het UWV en vrijwel altijd is er vooraf toestemming nodig van de verantwoordelijke werkcoach/arbeidsdeskundige. Ook is het noodzakelijk dat je een uitkering ontvangt van het UWV (geen WW uitkering).

IRO (Individuele Re-integratieovereenkomst)

De IRO is een individueel traject voor begeleiding naar een betaalde werkplek. Een dergelijk traject is maatwerk en wordt volledig afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bijna altijd zal er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden ingepland om te kijken of er een klik is en of de werkwijze van JM Werkt je aanspreekt. Dit kan bij jou thuis maar ook bij ons op kantoor indien je hier de voorkeur aan geeft. Vervolgens zal een intakegesprek worden gehouden en wordt een re-integratieplan opgesteld. Pas als het UWV hiermee akoord is kan er gestart worden met de bemiddeling en begeleiding naar werk. Het einddoel van een dergelijk traject is een betaalde en passende baan waar je het naar je zin hebt. Van begin tot einde van het traject heb je te maken met dezelfde re-integratieconsulent //jobcoach, dat is wel zo prettig. Als we een betaalde werkplek voor je hebben gevonden zullen we meestal ook joboaching aanvragen (zie hieronder) om ervoor te zorgen dat je voor langere tijd je baan weet te behouden.

Sociale Activering

Soms is een betaalde baan niet meteen haalbaar en ben je eigenlijk op zoek naar een vorm van dagbesteding of andere activiteit. In zo’n situatie is het mogelijk om een traject Sociale Activering aan te vragen bij het UWV. Een traject Sociale Activering heeft als einddoel niet een betaalde baan maar bijvoorbeeld een leuke baan als vrijwilliger, een werkplek bij een dagbestedingscentrum of een stukje structuur in de sociale en maatschappelijke situatie van de kandidaat. Soms leidt een traject wel tot betaald werk maar het is ook mogelijk om aansluitend in aanmerking te komen voor een IRO, zoals hierboven omschreven.

Jobcoaching

Als je al betaald werk hebt en het loopt even niet lekker op je werk kun je mogelijk in aanmerking komen voor jobcoaching. Hiervoor moet je wel een Wajong uitkering ontvangen en toestemming hebben van de arbeidsdeskundige van het UWV. De jobcoach van JM Werkt zal dan samen met jou en je werkgever een begeleidingsplan op gaan stellen en vervolgens jou gaan coachen op de punten waar je wat extra begeleiding bij nodig hebt. JM Werkt is een door het UWV erkende jobcoachorganisatie en heeft vakkundige jobcoaches die samen met jou ervoor gaan proberen te zorgen dat je weer lekker in je vel zit op je werkplek. De jobcoaching wordt steeds voor een periode van 6 maanden aangevraagd en na elke 6 maanden wordt opnieuw bekeken of de jobcoaching nog noodzakelijk is.

Naast bovenstaande trajecten kan JM Werkt ook 2e spoor re-integratietrajecten, outplacement trajecten en reguliere coaching verzorgen voor werknemers van uw bedrijf. Uiteraard geldt dan ook dat wij maatwerk leveren en streven naar een optimaal resultaat. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte bij ons aan.