Trajecten

JM Werkt biedt verschillende trajecten aan en verzorgt ook jobcoaching voor kandidaten die reeds een betaalde baan hebben of door JM Werkt aan werk zijn geholpen. Wij werken voornamelijk in opdracht van het UWV en vrijwel altijd is er vooraf toestemming nodig van de verantwoordelijke werkcoach/arbeidsdeskundige. Ook is het noodzakelijk dat je een uitkering ontvangt van het UWV (ZW, WAO, WIA of WAJONG). Vrijwel altijd zal er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden ingepland om te kijken of er een klik is en of de werkwijze van JM Werkt je aanspreekt. Dit kan bij jou thuis maar ook bij ons op kantoor indien je hier de voorkeur aan geeft

Werkfit maken

Het Werkfit maken traject is bedoeld voor kandidaten die al geruime tijd uit het arbeidsproces zijn en nog niet meteen klaar zijn om de betaalde arbeidsmarkt op te gaan. Samen met je coach ga je aan de slag om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Dit kan op verschillende fronten zoals bijvoorbeeld het in beeld brengen van je mogelijkheden en kansen (arbeidsmarktpositie in beeld brengen) , het leren omgaan met je belemmeringen (versterken persoonlijke effectiviteit) of het vinden van een werkervaringsplek of vrijwilligerswerk (versterken werknemersvaardigheden). Van begin tot einde van het traject heb je te maken met dezelfde coach, dat is wel zo prettig. Een Werkfit traject mag maximaal 18 maanden duren. Indien het Werkfit traject succesvol wordt afgesloten is er de mogelijkheid om aansluitend een Naar Werk traject te gaan volgen

Naar Werk

Als je al heel goed weet wat je wilt en recente werkervaring hebt maar wel nog hulp kunt gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan dan is een Naar Werk traject voor jou het meest geschikt. Je kunt dan gebruik gaan maken van ons netwerk en krijgt ondersteuning bij het solliciteren. Indien gewenst kunnen we dan ook met je meegaan naar een sollicitatiegesprek en je helpen bij het informeren van een werkgever over de eventuele subsidiemogelijkheden die er zijn. Uiteraard wordt er door ons rekening gehouden met de wensen die je hebt ten aanzien van werk en met de belemmeringen die spelen. Ook bij dit traject heb je gedurende de hele looptijd te maken met dezelfde (job)coach. Een Naar Werk traject mag maximaal 9 maanden duren.

Jobcoaching

Als je al betaald werk hebt en het loopt even niet lekker op je werk kun je mogelijk in aanmerking komen voor jobcoaching. Hiervoor moet je wel een Wajong uitkering ontvangen en toestemming hebben van de arbeidsdeskundige van het UWV. De jobcoach van JM Werkt zal dan samen met jou en je werkgever een begeleidingsplan op gaan stellen en vervolgens jou gaan coachen op de punten waar je wat extra begeleiding bij nodig hebt. JM Werkt is een door het UWV erkende jobcoachorganisatie en heeft vakkundige jobcoaches die samen met jou gaan proberen te zorgen dat je weer optimaal kan functioneren op je werkplek. De jobcoaching wordt steeds voor een periode van 6 maanden aangevraagd en na elke 6 maanden wordt opnieuw bekeken of de jobcoaching nog noodzakelijk is.

Naast bovenstaande trajecten kan JM Werkt ook 2e spoor re-integratietrajecten, outplacement trajecten en reguliere coaching verzorgen voor werknemers van uw bedrijf. Uiteraard geldt dan ook dat wij maatwerk leveren en streven naar een optimaal resultaat. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte bij ons aan.