Werkgevers

JM Werkt heeft een groot netwerk van bedrijven in de regio maar is altijd op zoek naar nieuwe werkgevers die interesse hebben in gemotiveerde kandidaten. Wellicht heeft u een vacature en overweegt u om deze werkplek in te laten vullen door een werknemer met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. JM Werkt kan dan voor u gaan onderzoeken of wij een geschikte kandidaat kunnen gaan verzorgen. Kandidaten van JM Werkt hebben een Wajong, WAO/WIA of ZW uitkering. Wij zullen u dan tevens infomeren over de mogelijke subsidies die voor u als werkgever beschikbaar zijn en indien van toepassing vragen wij deze ook voor u aan.

JM Werkt biedt deze service kosteloos aan maar hanteert wel als voorwaarde dat u als werkgever bereid bent om de kandidaat een échte kans te bieden en ook voldoende begeleiding kan verzekeren op de werkplek. De meeste kandidaten die door JM Werkt worden begeleid hebben namelijk vaker een wat langere inwerkperiode nodig en kunnen bijvoorbeeld ook een iets lager werktempo hebben. Geduld en acceptatie van de beperkingen die de kandidaat heeft zijn van cruciaal belang en u moet als werkgever dus ook vooral een sociaal hart hebben !

Voordelen werkgever

  • Gebruik maken van korte “snuffel stages” om snel kennis te maken met de kandidaat
  • Proefplaatsing via UWV (hierbij gaat de kandidaat maximaal 2 maanden met behoud van uitkering werken zonder dat u loon hoeft te betalen)
  • No Risk polis (bij Wajongeren is deze onbeperkt, bij WAO/WIA kandidaten maximaal 5 jaar)
  • Loondispensatie (mogelijkheid om minder loon te betalen als blijkt dat de Wajongere minder kan presteren)
  • Jobcoaching (als werkgever kunt u gratis gebruik maken van de diensten van een jobcoach die de Wajongere op en rond de werkvloer begeleid)

Wij begeleiden het hele proces van kennismaking tot daadwerkelijke indiensttreding en nemen op deze wijze ook behoorlijk wat papierwerk voor u uit handen. Indien gewenst verzorgen wij ook de jobcoaching voor een kandidaat om ervoor te zorgen dat de plaatsing binnen uw bedrijf een blijvend succes wordt.

Heeft u geen vacature maar wilt u wel geïnformeerd worden over de mogelijkheden bij het in dienst nemen van een Wajongere, WAO/WIA of ZW kandidaat ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken !